Gecertificeerde kluis kopen

Kluisnormen en certificaten

Welke kluisnormen zijn er?

Er zijn kluisnormen die de mate van brandwerendheid aangeven en er zijn kluisnormen die de inbraakwerendheid aangeven. Kluizen worden door onafhankelijke testinstituten getest. De belangrijkste testinstituten zijn:

VdS, Duitsland
CNPP, Frankrijk
Istituto Giordano, Italië
SP, SBSC, SSF, Zweden
safe certificaat

Deze instituten zijn door ESSA goedgekeurd en geaccrediteerd om ECB.S certificaten af te geven. De instituten beschikken over de juiste kennis om de kluizen goed te testen met de technieken die van deze tijd zijn.

Normen inbraakwerendheid

Bij de kluisnormen voor inbraakwerendheid draait het om de waarde in de kluis die door verzekeringsmaatschappijen gedekt wordt. Dit wordt de dekkingsindicatie genoemd. De dekking is voor goederen hoger dan voor contant geld. Deze normen geven in grote lijnen aan hoe lastig het is om de kluis te kraken. Hiervoor zijn verschillende normen en certificaten. Het is altijd verstandig om goed na te vragen welke eisen uw verzekering stelt.

Normen inbraakwerendheid

 

 

Normen brandwerendheid

Bij de normen brandwerendheid draait het om de inhoud van de kluis. Mocht er brand uitbreken is het belangrijk dat de inhoud beschermd wordt. Binnen een brand lopen de temperaturen al snel op en ook binnen in een kluis kan het erg heet worden. Een brandwerende kluis beschermt de inhoud tegen de hitte. Daarom is het belangrijk om te weten wat u wilt beschermen. Papier beschadigt bij een hitte van 172 °C en digitale data houders beschadigen al bij ongeveer 55 °C.

Normen brandwerendheid

 

Voor meer informatie wat betreft de kluisnormen en waardeberging kunt u contact met ons opnemen.

Of u kunt hier een kijkje nemen (opent in een nieuw venster):

Indicatie waardeberging

Brandwerendeberging

 


Laat een bericht achter